Receptai

Skaniosios Vėlykės receptas

9 rugsėjo, 2017

Receptas smaližiams ir ne tik. Skanus ir gaivus Vėlykės tortas. Ir nors tai ir nėra pats lengviausias receptas – galutinis rezultatas viską atperka.

Virtuvėje dažnai nesisukioju, tačiau man viskas puikiai pavyko iš pirmo karto. Reiktų paminėti, kad bendra skanėsto suma gaunasi visai nemaža, tad dažnai jo priragauti, ko gero, nesigaus.

Receptui reikės:

  • 400 g varškės
  • 100 g sviesto
  • Stiklinė cukraus
  • 0,5 stiklinės grietinės
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • 2 kiaušiniai
  • 1/4 stiklinės pieno
  • Pakelis vanilinio cukraus
  • Razinų pagal skonį


Gaminimo eiga:

Kiaušinius išplakite, suberkite cukrų, supilkite pieną. Viską išmaišykite ir užvirkite. Tada supilkite ištirpintą sviestą ir viską gerai išplakite. Į mišinį sudėkite varškę, grietinę, vanilinį cukrų, druską ir išmaišykite. Įberkite razinų pagal skonį ir dar išmaišykite. Į kepimo formą įtieskite marlę. Marlę susukite, varškę paslėkite, ir padėkite į šaldytuvą. Kai skystis ištekės, skanėstą iš formos perdėti į lėkštę.


Norėdama suteikti Vėlykei ryškumo, tortą puošiau braškėmis, bei žolytėmis.

Skanaus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *